vanochtend 218 ingeschreven gebruikers
Inloggen bestaande gebruiker

Aanmelden nieuwe gebruiker

Naar mobiele versie


OVER DEZE WEBSITE | Waarom?

Taal is een belangrijk onderdeel van ons bestaan.

Iedereen mailt, blogt of chat regelmatig. Dankzij internet kunnen we lekker snel ons ei kwijt en op elkaar reageren. Een nadeel van dit snelle medium is, dat er steeds meer spelfouten gemaakt worden.

 

Waardoor ontstaan de meeste spelfouten?

Men wil snel reageren, weet het even niet precies en gokt, raadt of doet maar wat. Het is gevaarlijk om alleen maar op je gevoel af te gaan, omdat dit gevoel sterk wordt beïnvloed door de fouten die je de hele dag ziet, zelfs in kranten en op reclameposters.

 

Lost automatische spellingscontrole alles op?

Voor moeilijke woorden is spellingscontrole vaak een handig hulpmiddel, maar juist de eenvoudige woorden glippen daardoorheen, omdat ze meerdere schrijfwijzen hebben: gebeurt of gebeurd, jou of jouw, wat of dat, kan of kunt... het zijn allemaal correcte woorden, maar niet in elk verband.

 

Lossen Beetje Spellen en Beter Spellen alles op?

Nee. Beetje Spellen en het moeilijkere Beter Spellen zijn bedoeld om de basis van de spelling te trainen. Begin de werkdag of schooldag met een korte test. Zie daarna meteen wat je goed en fout deed. Door de korte heldere uitleg ga je op den duur de logica zien, zodat je ook de rest van de dag betere keuzes maakt bij het spellen. Dit is een goede aanvulling op de automatische spellingscontrole.

 

Wat kost het?

Meedoen aan Beetje Spellen of Beter Spellen kost geen geld. Het kost dagelijks een paar minuten tijd. Een prima start van de dag. Maak van Beetje Spellen of Beter Spellen je tweede ontbijt. Vind een vast moment op de dag voor de korte test en je zult zien: je score gaat omhoog.
Vaak gestelde vragen - - REACTIES OF TIPS - - Instellingen aanpassen

Beetje Spellen is een initiatief van

 Martin van Toll Producties